domingo, 24 de junio de 2007

Capello manifesto (Magyar verzió)

1. – A Real Madrid szimpatizánsai, akik rendszeres munkatársai a Real Madrid Szurkolók Oldalának (www.fansdelmadrid.blogspot.com) sok más internetes portál nevében szeretnék megköszönni Don Fabio Capellónak azt a munkát, amit az első csapatnál megvalósított. Visszafordított egy olyan hanyatlást amely évek óta tartott, és csodálatos munkájával visszaadta a csapatnak a hitet és a győzelmet. Hálánkat és tiszteletünket akarjuk kifejezni sok madridista nevében Don Fabio irányába.

2. – Helytelennek találjuk azt a kampányt, amely Sr. Capello ellen folyik mióta megérkezett Spanyolországba. Ez igazságtalan volt, és főleg személyes okokon alapult. Ráadásul amikor különböző futball kérdéseket vitatnak meg, más hasonló taktikát alkalmazó csapatok (pl. Valencia) teljesen más színben jelennek meg a médiában.

3. – Visszautasítjuk azt, hogy a labdarúgásban ideológia szükségeltetik. A labdarúgás egy változatos sportág, és különféle módon játsszák. Két védekező középpályással játszani ugyanannyira megengedett, mint eggyel vagy hárommal tenni azt. Nem fogadjuk el azokat a megkérdőjelezhető ismertetőjeleket, mely különböző stílusú játékról írnak.

4- Az előző pont kapcsán, nem csak, hogy nem értünk egyet azzal, hogy a mostani idényben mutatott játék nem egyeztethető össze a klub hagyományaival, pont ellenkezőleg: úgy gondoljuk tökéletesen képviseli a klub sporterényeit, amelyek közül ki lehet emelni a fegyelmezettséget és a csapatjátékot. Egyértelműen ez volt annak az érdeme, hogy a klub az utóbbi évadban remekül szerepelt közvetlen riválisai ellen és, hogy története legjobb idegenbeli mérlegét tudta felmutatni.

5- Ezennel megkérjük Ramón Calderón urat, a Real Madrid elnökét, hogy változtassa meg ezt a bizonytalan kimenetelű döntést, amely negatívan befolyásolhatja a csapat feltámadásának menetét. Ezzel kapcsolatban fontosnak tartjuk emlékeztetni választási ígéretére, miszerint Calderón úr a technikai igazgatóság véleményére hagyatkozik az ilyen döntések meghozatalakor. A klubnak egy komoly, jól megfontolt, hosszú távú projektre van szüksége, nem pedig szeszélyességre és folyamatos edzőkeringőre.

6- Elítéljük, hogy a madridistáknak egy bizonyos (nem feltétlenül többségi) csoportjának a véleményét szándékozzák előtérbe helyezni. Mély tisztelettel adózunk a Real Madrid egykori játékosai és tagjai iránt, de a klub nem tartozik nekik. Létezik a divatszurkolókon túl másfajta szimpatizáns is, habár előbbieknek is jelentős a számuk. A csapat a bajnoki sikerét nem a nagyvonalú kijelentéseknek, „szenzációs” híreknek vagy elhunyt játékosokkal történő spirituális összejöveteleknek köszönheti. Az internet megmutatja a madridista közösségnek az új arcát, amelyről nem mindenki akar tudomásul venni. A madridizmus immáron nemzetközi, lendületes és fiatal.

7- Elutasítjuk a média eltúlzott befolyását a klub mindennapjai kapcsán. Egy olyan Real Madridban bízunk, amely képes függetlenül dönteni, képes saját útját járni, és képes elvonatkoztatni idegen források befolyásától. Ezzel egyidőben arra kérjük a vezetőséget, hogy aktívabban lépjen fel a Real Madrid ellen irányuló különböző támadások, kampányok és pletykák ellen, aminek egyre inkább az áldozatává válik a klub.

A fent említett érvek mellett felhívjuk a klub elnökének, Ramón Calderón úrnak a figyelmét, hogy megfontoltan cselekedjen a most következő időszakban, hogy ne kövessünk el egy történelmi jelentőségű hibát. Felhívjuk ezenkívül minden madridista figyelmét, amely azonosul a petíció tartalmával, hogy aláírásával járuljon hozzá, annak érdekében, hogy ez az üzenet minél nagyobb jelentőséggel bírjon, egy olyan döntés kapcsán, amely véleményünk szerint döntő jelentőséggel bír a klub jövőjét illetően.

Online petition: http://www.gopetition.com/online/12876.html

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Zgadzam sie z powyzszymi punktami i jestem za tym by Fabio Capello został.

HALA MADRID!!

Unknown dijo...

There are actually hundreds upon hundreds of on the internet web casinos out there ready for you to show up and signal up with them. Not basically can you engage in holdem poker, but you can engage in all kinds of other gambling
asikqq
dewaqq
sumoqq
interqq
pionpoker
rajawaliqq
hobiqq
paito warna terlengkap
http://192.254.236.33/interqq78/
datahk